Deocamdată nu înțelegem cu exactitate cum este digerată și absorbită avocatina B atunci când consumăm un avocado întreg”, a declarat profesorul Paul Spagnuolo, cercetător în cadrul Department of Food Science al University of Guelph.
Obezitatea este o cauză principală a diabetului de tipul 2.
Rezistența la insulină la pacienții diabetici înseamnă că organismul acestora nu este în măsură să elimine glucoza din sânge în mod corespunzător. Aceste complicații pot apărea atunci când mitocondriile sunt incapabile să ardă complet acizii grași.
În mod normal, oxidarea acizilor graşi îi permite organismului să ardă grăsimile. Obezitatea sau diabetul împiedică acest proces, ducând la o oxidare incompletă.
Profesorul Spagnuolo și colegii săi au descoperit că avocatina B combate oxidarea incompletă a muşchilor scheletici și a pancreasului reducând rezistența la insulină.
Cititi articolil integral https://www.stiintaonline.ro/