Căldura extremă poate crește pericolul anumitor afecțiuni, dar poate amenința sănătatea și într-un mod mai subtil – prin amplificarea efectelor secundare ale multor medicamente.
Medicamentele pentru tensiune arterială pot duce la deshidratare. Beta-blocantele pentru afecțiunile cardiace pot scădea fluxul de sânge către piele și vă pot face mai puțin conștienți de pericolul căldurii.
De asemenea, aspirina și unele analgezice pot conduce la scăderea nivelului de lichide și de sodiu din organism, făcând mai dificilă gestionarea temperaturilor ridicate.
În plus, combinația dintre căldură și efecte secundare ale medicamentelor poate duce la stări de amețeală și chiar leșin. Pericolul crește și mai mult când în această combinație apare și alcoolul.
Unele medicamente – antibiotice, antifungice și medicamente pentru acnee – pot crește sensibilitatea la soare, provocând erupții cutanate și arsuri solare. Dacă le luați, rămâneți sub o umbrelă sau purtați îmbrăcăminte ce asigură protecție solară
Cum trebuie să păstrăm medicamentele pentru călătorii?
În general, medicamentele trebuie păstrate într-un loc răcoros și uscat, cu excepția cazului în care necesită refrigerare. Acest lucru poate fi o provocare în timpul călătoriei. Înainte de o călătorie de vară, verificați etichetele pentru cerințele de depozitare ale medicamentelor dumneavoastră. Purtați medicamentele într-un frigider atunci când călătoriți cu mașina, chiar dacă nu necesită refrigerare. Portbagajul mașinii sau torpedoul ar putea deveni prea fierbinte pentru păstrarea chiar la temperatura camerei.
Călătorești cu avionul? Cel mai bine este întotdeauna să păstrați medicamentele în bagajul de mână în cazul în care bagajul de cală este întârziat sau pierdut și se poate încălzi prea mult în cala de marfă.
Sursa: https://www.medpagetoday.com/publichealthpolicy/environmentalhealth/111079