Afectarea controlului glicemic și prezența unui dezechilibru glicemic sunt doar două dintre efectele generate de boala COVID-19. Cu alte cuvinte, stilul de viață a suferit o serie de schimbări, atrag atenția specialiștii.
”Pandemia a adus o schimbare a stilului de viață, bineinteles nu în sensul bun. (…) Există o interrelație între diabet zaharat și COVID-19 și anume prezența diabetului zaharat crește riscul de COVID și crește neșansa ca prognosticul bolii să fie mai puțin bun. Pe de altă parte, există și o interlație în sens invers. Prezența COVID poate produce un dezechilibru glicemic. Stilul de viață poate afecta controlul glicemic pentru că pandemia ne-a țintuit la domiciliu. Stilul de viață este foarte important, dar în timpul unei pandemii are o importanță și mai mare pentru că asigură o funcționalitate mai bună a organism. Alimentația și stilul de viață este esențială într-o boală infecțioasă”, a precizat conf. Dr. Alexandra Sima, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Spitalul Județean de Urgență Timișoara, în cadrul webinarului COVID-19: Saltul în necunoscut – suntem acum mai bine pregătiți?.
Studiile au relevat că în timpul pandemiei a fost observată o modificare a senzației de foame și de sațietate la jumătate dintre oameni, 2/3 din această jumătate mâncând mai mult.
Cititi interviul integral pe: Rohealthreview.ro