În domeniul medical, relația dintre medic și pacient joacă un rol crucial în garantarea siguranței și calității serviciilor oferite. Cele patru valori fundamentale ale Programului CRED în Medicină – Comunicare, Respect, Etică și Demnitate – sunt repere esențiale, care contribuie la edificarea unei relații bazate pe încredere și empatie, transmite Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier prezidențial, în cadrul Galei de lansare a Programului CRED în Medicină.

Conform Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun, siguranța pacientului nu se rezumă doar la facilitarea unor servicii medicale de calitate și la dotarea cu tehnologie de vârf. Ea impune, în egală măsură, stabilirea unei relații solide între medic și pacient, fundamentată pe transparență, comunicare și înțelegere reciprocă.

Într-o perspectivă mai amplă, siguranța pacientului se reflectă în încrederea acestuia în întregul proces medical, de la diagnosticare la tratament și recuperare. Indiferent dacă este vorba despre un spital public sau privat, esențială este convingerea pacientului că instituția medicală depune eforturi constante pentru a-i oferi condiții optime de recuperare și îngrijire.

Vezi mesajul video integral al Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun:

Programul CRED în Medicină reprezintă un pilon fundamental în construirea unei relații medic – pacient centrată pe siguranță și încredere, în care valorile umane sunt la fel de importante precum competențele medicale. Pentru mai multe informații despre Program, vizitează www.credinmedicina.ro!

Pentru a deveni și tu parte din comunitatea CRED în Medicină, accează și completează formularul următorhttps://www.credinmedicina.ro/formular-inscriere-cred/ !