Conferința națională de management și intervenție nutrițională, va avea loc în perioada 22-23 noiembrie, online pe Zoom. Pentru această ediție de webinar, am ales ca temă „Comunicarea nutrițională bazată pe dovezi, indiferent de vârstă”. Tema dezbaterii va fi „Preferințele alimentare – risc sau beneficiu?”.

Pe lângă sport și politică, nutriția pare a fi un alt domeniu la care se pricep tot mai mulți. Care este însă realitatea actuală? Ce spune medicina bazată pe dovezi la acest moment?

Vor fi cu noi, pentru a sărbători bucuria bunului gust.. în comunicare și în recomandări nutriționale: prof. univ. dr. Monica Tarcea, inițiator și coordonator eveniment, medic primar igiena alimentației, Mureș, conf. univ. dr. Ginel Baciu  – medic primar pediatrie, Galați, dr.Adrian Bîlbă – medic medicină veterinară, Constanța, șef lucr. univ. dr. ing. Irina Mihaela Matran – inginer în industria alimentară, Mureș, asist. univ. dr. Delia Reurean-Pintilei – medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Iași, dr. Radu Serescu – medic specialist oncologie, Ilfov, prof. univ. dr. farm. Lorena Filip – farmacist, Cluj și toți cei interesați de cum putem îmbina „bine pentru sănătate” cu „bucuria de a mânca”. Vom discuta și despre nutriția specială din anumite patologii și despre legislație, vom clarifica rolurile personalului medical care are de comunicat despre nutriție și vom fi ca de obicei, într-o echipă unită de valori comune.

Printre temele abordate se numără:

  • Cum comunicăm către publicul larg informații practice și bazate pe dovezi?
  • Alimente adjuvante în tratamentul steatozei hepatice nealcoolice
  • Practic, nutriția în oncologie. O alta perspectivă!
  • Influența reciprocă alimente – medicamente la copil
  • Nicio masă fara pește. Care pește?

 

Link pentru înscriere, aici.

Evenimentul este creditat cu 12 EMC pentru membri OBBCSSR și în curs de creditare pentru medici, asistenți medicali și farmaciști.