Bolnavii care suferă de boli cronice, printre care se numără şi persoanele cu diabet, reprezintă categorii la risc ridicat în caz de ia dezvolta cazuri severe de infecţie cu noul coronavirus.

Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât România are o prevalenţă estimată a diabetului de 11,6%. „Analiza a 72.314 de cazuri de COVID-19 în Wuhan, epicentrul epidemiei, a condus la observaţia că boala se asociază cu o mortalitate de 7,3% printre pacienţii diabetici. Studierea unor cohorte mai mici de pacienţi a condus la concluzii similare: într-un grup de 26 de cazuri soldate cu deces, incidenţa diabetului a fost de 4,2%” a declarat dr. Anca Pantea-Stoian, medic diabetolog şi vicepreşedintele Comisiei de diabet zaharat din Ministerul Sănătăţii.

Dintre măsurile de prevenţie împotriva COVID-19 se numără: testarea glicemiei în mod regulat, continuarea terapiei, practicarea activităţilor fizice zilnic, o bună hidratare.

Cititi articolul integral pe Adevarul.ro