Data de 14 noiembrie 2018 a contopit în acest an două evenimente într-o singură acțiune: întâlnirea bianuală a comunității Global Manager, un eveniment cu tradiție în comunitatea de afaceri din Bucureşti și aniversarea Zilei Mondiale a Diabetului.

În cadrul întâlnirii a fost lansat oficial programul de educație și prevenție ”Angajat Sănătos. Business Sănătos”, cu obiective concrete privind implicarea companiilor în informarea propriilor angajați despre beneficiile unei vieți echilibrate și sănătoase, bazate pe limentație sănătoasă, activitate fizică regulată și managementul eficient al stresului la locul de muncă. Programul este dezvoltat de Oameni și Companii cu susținerea FADR – Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.

”Dacă ținem cont de faptul că la nivel mondial, din 11 persoane una trăiește cu diabet, iar proiecțiile arată că până în anul 2030 vor fi 522 milioane de oameni afectați de diabet, necesitatea și importanța unor campanii de testare, informare și prevenție este evidentă.  Suntem entuziasmaţi să  intrăm într-un nou proiect, inovator şi în acelaşi timp cu ample implicaţii sociale. Este vorba de campania “Angajat Sănătos, Business Sănătos”, concepută să informeze si educe mediul de afaceri din Romania pentru o viață sănătoasă”, declara Cristina Petruț în momentul lansării programului.

”FADR își asumă rolul de a merge în acele organizații care se vor înrola în program pentru a susține sesiuni de trainig și discuții cu angajații, pentru a le da oportunitatea să înțeleagă cât de valoros este modul în care își echilibrează viața, bazându-se pe alimentație sănătoasă, activitate fizică regulată și managementul eficient al stresului la locul de muncă”, a completat Cristina Petruț.

Oameni şi Companii este o organizație de marketing care derulează anual peste 50 de programe în diverse domenii de activitate, furnizând soluții pentru un spectru larg de industrii și domenii de specialitate.

Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România a luat fiinţă în anul 1995 ca urmare a unei necesităţi: aceea de a reprezenta interesele persoanelor cu diabet din România, de a coordona și facilita colaborarea și dezvoltarea asociațiilor persoanelor cu diabet și de a le reprezenta la nivel local, național și internațional. Astăzi FADR are drept membri 24 asociaţii care reprezintă persoanele cu diabet din România, ajungând ca, odată cu trecerea anilor, să se impună ca partener de discuţii atât în raport cu decidenții politici cât și cu alte părți de interes (stakeholders) din domeniul diabetului.