Asociația de Podiatrie, împreună cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, organizează Cursul „Îngrijirea piciorului diabetic”, curs pentru asistenți medicali și fiziokinetoterapeuți. Cursurile sunt creditate de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Cursurile sunt susținute de cadre universitare și formatori în podiatrie.

Îngrijirea persoanei cu diabet este o muncă de echipă, la care iau parte profesioniști cu pregătire medicală din mai multe domenii conexe diabetului și complicațiilor sale. Neuropatia diabetică și piciorul diabetic sunt complicații majore ale diabetului zaharat, care afectează peste 60% dintre persoanele cu diabet.

Asociația de Podiatrie dorește să continue la nivel național pregătirea asistenților medicali generaliști, precum și a fiziokinetoterapeuților, în domeniul îngrijirii piciorului diabetic, prin programe de educație medicală continuă în domeniul Podiatriei datorită necesităților educaționale specifice identificate la acest grup țintă de profesioniști în domeniul medical.

Numărul maxim de locuri pentru fiecare sesiune este de 25 de participanți. Data limită de validare a participării este cu 7 zile înainte de data cursului.

Taxa de participare este de 150 Lei. Aceasta include:

  • accesul la curs;
  • materialele de curs;
  • accesul la bufet în pauza de cafea;
  • diploma de participare;
  • certificatul de participare (eliberat la sfârșitul anului 2019).

 

Pentru informații suplimentare legate de curs, puteți contacta organizatorii la următoarele adrese de email: antonina.pop@podiatrie.ro; secretariat@podiatrie.ro.

 

Program

14.00 – 14.15

Sesiune introductivă

14.15 – 16.00

Neuropatia diabetică. Educația specifică îngrijirii picioarelor la persoanele cu diabet zaharat

16.00 – 16.30

Conceptul de Picior Diabetic Biomecanica piciorului

16.30 – 17.00

Pauză de cafea

17.00 – 17.30

Examinarea Piciorului Diabetic

17.30 – 18.00

Echipa multidisciplinară de îngrijire a piciorului. Rolul fiecărui membru în echipă.

18.00 – 18.30

Infecția piciorului la persoana cu diabet zaharat

18.30 – 19.00

Educație terapeutică în piciorul diabetic

19.00 – 19.30

Întrebări și discuții. Evaluarea cunoștințelor dobândite.

 

Următoarele cursuri vor avea loc pe 10 octombrie, ora 14:00, la București – Sediul SNMF, avand ca formatori pe Eduard Catrina, Ioan Vereșiu și Raluca Popescu, precum și pe 30 octombrie, ora 14:00, la Timișoara.