În cadrul Conferinței de Medicina Familiei cu participare internațională: „ Echilibrul delicat între știință, artă și comunicare” ce a avut loc între 27 și 30 martie, Apollo AI Technologies a lansat un nou produs: Chat4DOC.

Chat4DOC este un chatbot dezvoltat pentru a asista medicii în accesarea informațiilor esențiale despre medicamentele avizate în România. Cu o gamă largă de funcționalități, acesta oferă acces rapid și intuitiv la informații precum interacțiuni între medicamente, indicații terapeutice, reacții adverse, contraindicații, dozaj și codificarea ICD-10.

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 17.30, dr. Sandra Alexiu a prezentat în plenul conferinței tema “De la FarmaChat la Chat4Doc- interacțiuni medicamentoase“, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra interacțiunilor medicamentoase, dar și ce impact are tehnologia asupra practicii medicale. Pornind de la această idee, Dr Sandra Alexiu a conturat modul în care tehnologiile pot ușura modul de înțelegere medicamentelor, dar și cum pot acestea să revoluționeze interacțiunile medicamentoase.

Chat4DOC se remarcă nu numai prin gama sa variată de informații oferite, ci și prin ușurința în utilizare. Interfața sa prietenoasă și intuitivă face accesarea și gestionarea informațiilor despre medicamente o experiență fluentă pentru medici. Cu acces la peste 8.500 de Rezumate ale Caracteristicilor Produsului (RCP-uri) procesate și 1.7 milioane de interacțiuni medicamentoase, acest instrument este un partener de nădejde pentru profesioniștii din domeniul sănătății.

Aplicația ne ajută să vedem în ce măsură putem primi informații de care avem nevoie cu privire la interacțiuni medicamentoase, avantajul fiind că primim informații imediat și că procesează un număr imens de documentepe care nu am avea timp să le citim bucățică cu bucățică”, a declarat dr. Sandra Alexiu. Chat4DOC este un instrument inovativ ce oferă acuratețe în informații, răspunsuri vaste și rapide, totul într-o interfață ușor de folosit.

Tot în cadrul prezentării, dr. Sandra Alexiu a prezentat succint informații despre polifarmacie și interacțiuni medicamentoase, dar și ce rol va avea inteligența artificială în domeniul medical. Pentru a evidenția aceste lucruri, a asociat problema interacțiunilor cu Chat4Doc: „Dacă introducem două medicamente, putem avea interacțiuni de tip semafor; roșu-nu se potrivește interacțiunea, galben-se potrivește, dar există riscuri și verde-interacțiunea este potrivită”.

 

Dezvoltat de Apollo AI Technologies, o companie specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială, Chat4DOC reprezintă un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii practicii medicale în România. Pentru medicii interesați să afle mai multe despre această inovație, platforma www.chat4doc.ro oferă informații detaliate și posibilitatea de a accesa aplicația.

Chat4DOC nu este doar o soluție tehnologică, ci și o manifestare a angajamentului continuu al Apollo Technologies de a sprijini comunitatea medicală prin soluții inovatoare și eficiente. Prin această lansare, compania demonstrează încă o dată că știința, arta și comunicarea pot fi integrate armonios pentru a aduce beneficii semnificative în domeniul sănătății.