Din decembrie 2019, un nou coronavirus (COVID-19) cauzat de sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2) a aparut la Wuhan, China. Datorita transmisiei rapide de la om la om, raspandirea SARS-CoV-2 a generat focare extrem de periculoase in multe orase din China si s-a extinde si in alte tari, inclusiv Japonia, Coreea de Sud si Statele Unite.

Incepand cu 24 februarie 2020, acest nou virus a cauzat un numar de peste 3.588.000 de cazuri confirmate cu infectari si peste 248.000 decese la nivel global.

Populatia este in general vulnerabila la acest coronavirus, iar persoanele in varsta si cele cu anumite boli cronice sunt mai predispuse la infectarea cu SARS-CoV-2, inclusiv hipertensivii si bolnavii de diabetul zaharat [1, 2]. S-a raportat ca procentul, la nivel global, diabeticilor infectati cu COVID-19 a fost de la 5,3% la 20%.

 

Cititi articolul integral pe Diabet-az.ro