Cum ar putea diabeticii să scape de injecțiile zilnice cu insulină? Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology, care au inventat deja o capsulă care eliberează insulină la nivelului stomacului, au reușit acum o performanță similară: ei au conceput un nou tip de capsulă, care trece prin stomac și ajunge în intestinul subțire, unde eliberează insulina.
Datorită unui înveliș special din polimer, capsula rezistă intactă în stomac, sub acțiunea acizilor gastrici, astfel încât poate ajunge fără probleme în intestin, unde eliberează insulina. În momentul în care ajunge în intestinul subțire, unde este un pH bazic, capsula se deschide singură și eliberează mai multe micro-ace, care sunt lungi de numai un milimetru. Aceste ace minuscule se fixează pe învelișul superficial al intestinului, unde se dizolvă treptat, în timp ce insulina pe care o conțin ajunge în sângele pacientului și ajută la reglarea glicemiei.
Vezi si Ce este hemoglobina glicata (HbA1c) si care sunt valorile normale
Capsula și acele biodebradabile se dizolvă complet în intestinul subțire în doar câteva ore, astfel încât nu există riscul să provoace un blocaj intestinal. De asemenea, acele extrem de mici nu pot să provoace o perforare la nivelul mucoasei intestinale.
Cititi articolul integral pe Ehealthromania.com