Lipsa somnului efecte. Pentru ca metabolismul să fie alert și a beneficia de odihna suficientă, organismul are nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte, pentru a se reface.
“Lipsa somnului favorizează creșterea in greutate, deoarece, atunci când ești privat de somn, ești tentat să mănânci mai mult, în special alimente bogate în carbohidrați. Totodată, un organism slăbit înseamnă dezechilibre la nivelul organelor interne, ceea ce face ca arderile să devine lente și depunerea grasimii exact acolo unde nimeni nu-și dorește. Mesele regulate, bazate de echilibru și alimente sănătoase, însoțite de doza de odihnă necesară, pot regla metabolismul, fără a afecta silueta și sănătatea.”, spune nutriționistul Wasim Nazer.
Lipsa somnului și efectele sale
Lipsa somnului efecte. Iată câteva motive care te vor determina să dormi mai mult:
• lipsa somnului poate duce la apariția unor boli precum diabetul
• persoanele obosite au tendința de a consuma alimente bogate în carbohidrați rafinați (dulciuri, fast-food), iar acestea afectează calitatea somnului și, mai ales, greutatea corporală
• lipsa somnului încetinește metabolismul, iar corpul va depozita ceea ce primește sub forma de grăsime
• persoanele care nu dorm suficient sunt mai stresate
Pentru un somn odihnitor, nutriționistul îți mai oferă și următoarele sfaturi:
• introducerea exercițiilor fizice în rutina zilnică, de preferat dimineața
• cititul unei cărți înainte de culcare induce o stare de relaxare
• cu cel puțin o oră înainte de somn, trebuie evitate calculatorul și televizorul
“Pentru un somn odihnitor, este recomandat să consumăm alimente bogate în triptofan: nuci, migdale, semințe, carne de curcan, ouă, lactate.”, conchide specialistul în nutriție, Wasim Nazer.
Sursa: doctorulzilei.ro