Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, lider în calitatea serviciilor medicale din România, anunță achiziția pachetului integral de acțiuni al Centrului Medical Bucovina, unul dintre furnizorii de top de servicii de imagistică de înaltă calitate din nordul României.
Având ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii medicale și adaptarea la cele mai noi tehnologii, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA va investi cel puțin 1,5 milioane de euro pentru modernizarea diviziei de imagistică a Centrului Medical Bucovina, precum și pentru deschiderea unui laborator de analize medicale de ultimă generație.
„În pofida contextului actual, avem un buget de investiții similar anilor trecuți, de peste 20 de milioane de euro și continuăm accelerat strategia noastră de dezvoltare, cu scopul de a deservi cât mai mulți pacienți, din toate colțurile țării. Astfel, 2022 va fi un nou an al investițiilor, prioritățile fiind extinderea rețelei și dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale din România, precum și a instrumentelor digitale – telemedicina și teleradiologia, care au rolul de a oferi acces la medicină de calitate, chiar și pacienților din zone cu deficit de medici. Achiziția Centrului Medical Bucovina aduce în rețea o echipă de experți cu o structură bine închegată, cu rezultate remarcabile și un potențial mare de creștere. Prin standardele comune de calitate ne propunem să oferim acces la cele mai bune servicii medicale integrate și interdisciplinare, iar pacienții și abonații noștri din zona de nord-est a țării vor avea acum parte de serviciile complexe ale Rețelei, în proximitate”, a declarat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.
Referință pentru medicina privată din județul Suceava, Centrul Medical Bucovina este prezent în peisajul clinicilor private încă din anul 2011. Furnizorul de servicii medicale oferă pacienților o gama largă de investigații multidisciplinare, în cele peste 20 de specialități medicale care prioritizează protejarea și îmbunătățirea calității vieții pacienților.
Centrul Medical Bucovina dispune de două clinici situate în strada Zamca, respectiv în cartierul Burdujeni din Suceava, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Clinicile dispun de expertiza unei echipe medicale de renume, formate din peste 80 de cadre medicale și personal auxiliar, care doar în anul 2021 a îngrijit peste 26.000 de pacienți.
Prin preluarea Centrului Medical Bucovina, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA ajunge la un portofoliu de peste 35 de companii achiziționate, având cea mai vastă expertiză pe zona de M&A medical din România.
Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 13 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.
Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 26 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de aproape 700.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește peste 7.500 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 5 milioane de pacienți.
În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare 9 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de peste 4000 teste RT-PCR/zi.