În calitate de partener de comunicare profesională, platforma digitala Rodiabet.ro, dezvoltată de Oameni și Companii, a promovat, într-o frumoasă colaborare cu Ines Nerina, lucrările conferinței naționale INTERDIAB – Conferința Internațională Managementul Interdisciplinar al Diabetului Zaharat și Complicațiilor Sale, ediția a VI-a, ce s-a desfășurat în perioada 5-7 martie în București, la Hotel Crowne Plaza. Ines Nerina, unul dintre cei mai de succes vloggeri de sănătate din România, a realizat împreună cu Rodiabet.ro materiale video cu speakeri și participanți la conferință, care sunt postate și distribuite abonaților platformei digitale.

“Cazurile de apariție a diabetului pot fi prevenite prin intervenție la nivel populațional, prin conștientizarea populației asupra factorilor de risc care pot să ducă la diabet zaharat. Educația este cel mai important pas, deoarece noi ca personal medical nu putem impune reguli care oricum nu vor fi respectate”, a spus Prof. Univ. Dr. Maria Moța, Medic Primar, Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în interviul realizat de echipa RoDiabet și Ines Nerina cu ocazia Conferinței Interdiab.

Prof. Dr. Adrian Covic, Președintele Societății Române de Nefrologie, a vorbit la Interdiab cu echipa RoDiabet despre necesitatea și importanța abordării holistice, de către o echipă interdisciplinară a pacienților cu diabet: ”Pentru că rinichiul este o țintă predilectă la pacienții cu diabet, primul meu mesaj este ca la orice pacient diabetic medicii să testeze în permanență afectarea funcției renale.”

Prof. Dr. Carmen Fierbințeanu Braticevici (UMF “Carol Davila” București), medic specialist gastroenterolog, a declarat: “Pentru noi, ca gastroenterologi, diabetul este o problemă importantă, pentru că interesează întreg tubul digestiv, ficatul în special. La ora actulală nu se mai poate vorbi de a fi gastroenterolog fără să cunoști problemele legate de nutriție și diabet zaharat.”

La rândul său, Dr. Anca Cerghizan, Secretarul General al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, avertizează:“Primul lucru care ar putea să prevină hipoglicemia este ca pacientul să cunoască foarte bine ce inseamnă o hipoglicemie, să cunoască condițiile în care poate apărea și să își recunoască semnele și simptomele”.

“Prediabetul este o situație cu foarte mare risc pentru pacient. Unul dintre riscuri este de a dezvolta ulterior diabet zaharat, iar celelalte riscuri sunt legate de patologia cardiovasculară. Persoanele cu prediabet trebuie să ia legătura cu medicii de familie, inclusiv cu noi, specialiștii în diabet, pentru că este necesară o intervenție asupra stilului de viață și în unele situații chiar administrarea de Medformin, conform ghidurilor internaționale”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gabriela Roman, Președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Diabetice, prezentă la Conferința INTERDIAB 2020.

Portalul RODIABET va publica în cursul săptămânilor viitoare o nouă serie de interviuri în exclusivitate cu speakerii și organizatorii INTERDIAB.

Pentru a fi mereu conectați la comunitatea de diabet din România, abonați-vă la Newsletterul săptămânal al platformei RODIABET și urmăriți pagina de Facebook Rodiabet.